VitaalFit Kids-coalitie krijgt vorm!

VitaalFit Kids is een breed programma onder andere gericht op leefstijl, bewegen en voeding. Dit programma is voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar, waarbij er door verschillende specialisten wordt samengewerkt. Door middel van deze samenwerking en afstemming, wordt de zorg rondom een kind zo efficiënt en effectief mogelijk ingeregeld!

Roosendaalse fysiotherapiepraktijken slaan de handen ineen!

Verschillende Roosendaalse Fysiopraktijken hebben de eerste stap gezet. Samen hebben zij de handen ineengeslagen, waardoor de VitaalFit Kids-coalitie vorm begint te krijgen. De volgende partijen zijn aangesloten bij de coalitie Jongmans-FysioSupportFysiotherapie KalsdonkFytaal Roosendaal en PMC Zuid West Nederland.

De focus van de VitaalFit Kids coalitie wordt gelegd op kinderen met:

 • Motorische problematieken: Skills 4 Sports
 • Chronische aandoeningen/ beperkingen: FitKids
 • Overgewicht: GoedBezig!
 • Mentaal/ sociaal emotioneel: (sport)coaching
 • Gedragscomponenten/ mentaal en fysiek: Mattie Multi Sports

 

Een nauwe samenwerking

Binnen de coalitie maken de onderlinge praktijken gebruik van de eigen specialisaties en expertises. Regelmatig komen de praktijken bijeen om ervaringen met elkaar te delen en te monitoren. Hierbij wordt gericht ingezet op het bewegen en managen van het bewegen, daarnaast wordt zorg en ondersteuning op maat aangeboden. Dit zowel dicht bij huis als in de wijken. Met als gevolg een maximaal resultaat.

De samenwerking is erop gericht om uiteindelijk een model van meerdere dienstverleningen te vormen. Deze dienstverleners zijn fysiotherapeuten, diëtisten, orthopedagogen, psychologen, leefstijlcoaches en tot slot beweegcoaches.

Regelmatig sporten en bewegen draagt bij aan een betere gezondheid van kinderen. Dit zorgt er namelijk voor dat ze beter bewegen en lekkerder in hun vel zitten. Om deze reden is het methodisch beweegprogramma van Aleco onderdeel van het VitaalFit Kids programma geworden. Hierbij is gekozen voor een stapsgewijze aanpak. Waarbij de kinderen van een individuele setting, naar een kleine veilige setting en groepssetting gaan. Deze aanpak wordt ondersteund door onze therapeuten. Hierdoor krijgt elk kind en jongere, op elk gewenst moment, de kans om in- en uitstromen.

 

Een beweegprogramma op 1 locatie

Dit beweegprogramma vindt plaats op de locatie van Talentencentrum Zuidwest-Nederland. Samen met de betrokken therapie praktijken en zorgverleners is de keuze gemaakt voor een beweegprogramma op 1 locatie. De deelnemers treffen elkaar dus gezamenlijk binnen het Talentencentrum. Hierdoor ontstaat er een model met een waardevol sociaal aspect en verbinding tussen “lot” genoten.

Bovendien heeft de coalitie intensief contact met verschillende partijen. Dit zijn de volgende partijen:

Verder is er intensief contact met de speciaal onderwijsscholen. Met als gevolg dat een continue in- en uitstroom wordt gewaarborgd.

Door het bundelen van krachten, organisaties, expertises, ervaringen en het samenbrengen van deelnemende kinderen ontstaat er een uniek programma in Roosendaal.

Nieuwsgierig naar het programma? Stuur dan een mailtje naar info@aleco.nl

Met dank aan de personen die deze coalitie, project en programmering mede mogelijk hebben gemaakt:

 • Andre de Klerk van Aleco
 • Ilse van de Molengraaf van SSNB
 • Paul Jongmans van Jongmans-FysioSupport
 • Mieke Roelands van Fysiotherapie Kalsdonk
 • Annemarie Hendriks van therapeutisch centrum Fytaal
 • Wendy Huurman van PMC- ZWN
 • Quirine Altorf van TWB
 • Kinderartsen van Bravis

En nog vele anderen!