Iedereen kan bewegen!

Bij het Talentencentrum zijn we continue aan het kijken hoe we mensen kunnen verbinden. Dit doen we onder andere door het organiseren van evenementen. Ook brengen we regelmatig samen met mensen uit het zorg- en beweegdomein. Zo bestaat sinds een tijdje het zorg- en beweegnetwerk. Binnen het zorg- en beweegnetwerk komen professionals samen om kennis te delen en lijntjes uit te zetten.

Wij hebben gesproken met Marcel Duijvesteijn, hij is onderdeel van het zorg- en beweegnetwerk. Met hem spreken we over zijn werkzaamheden bij het Talentencentrum en zijn ervaringen met het netwerk! Mis het niet en lees het hier.

 

Even voorstellen

Mijn naam is Marcel Duijvesteijn, al 45 jaar getrouwd. Ik heb 1 zoon én ik mag al opa zijn van 2 kleinkinderen. Ik ben geboren en opgegroeid in Delft en na ongeveer 24 jaar naar Brabant verhuisd, we wonen er nu 44 jaar.

Dat houdt in dat ik dus al een behoorlijk getal voor mijn leeftijd heb staan. Dit jaar wordt ik 69 en mag ik dan eigenlijk al met pensioen.

Leeftijd is voor mij maar een getal, als iemand wil weten hoe oud ik ben, vraag ik altijd welke leeftijd ze bedoelen. Ik hanteer namelijk altijd mijn biologische leeftijd, die is vele jaren jonger.

Ik heb thuis een praktijk waar ik behandelingen geef in ( sport) massages, Reiki en cranio-sacraal therapie.

Voor mantelzorgers ben ik eens per maand actief. Samen gaan we dan wandelen in het bos, en af en toe geef ik een workshop met de invalshoek bewegen of ontspanning.

 

Pilates bij het Talentencentrum

Daarnaast geef ik privélessen voor pilates én eigen lessen in Sint Willebrord op verschillende dagen van de week.

Hoe ik bij het Talentencentrum ben gekomen? Ik gaf al pilateslessen in Roosendaal. Ik zocht wel een betere locatie en kwam via THOR kijken bij het Talentencentrum toen het nog in aanbouw was.

Ik gaf voor de Gymgroepen zaaltraining en onze delegatie kreeg een rondleiding door Koen Konings om mogelijkheden te bespreken. Ik kende Koen vanuit de tijd dat ik trainer was bij Thor en we hadden elkaar heel lang niet gezien .

Koen informeerde naar wat ik deed en zo kwam het ter sprake dat ik ook voor mezelf op zoek was naar ruimte. Koen wilde graag dat ik bij Talentencentrum kwam, omdat hij wist hoe ik mensen train en begeleid. Hij vertelde dat hij zou proberen de bovenzaal voor mij beschikbaar te maken. In eerste instantie was het niet de planning om dat te gaan doen. Uiteindelijk is de bovenzaal vrijgekomen en dus ben ik zo bij het Talentencentrum binnen gekomen.

 

Iedereen kan bewegen!

Bij het Talentencentrum ben je omringd door mensen die iets willen betekenen voor iedereen die wilt bewegen, maar wel met de juiste begeleiding. Dat past precies bij mijn opvatting over sport: Iedereen kan bewegen!

De pilates lessen die ik geef gebeuren liggend op een matje maar pas op, het kan heel zwaar zijn! Ik heb 15 jaar geleden een privé opleiding gevolgd om het totale pakket aan te kunnen bieden. Voor mij was en is pilates namelijk een bewegingsactiviteit die iedereen kan volgen. Daarnaast is het een basis voor een gezond, lenig en sterk lichaam. Ik werk met groepen waar ik ieder ken qua mogelijkheden of beperkingen en daarnaast kan ik iedereen afzonderlijk begeleiden.

 

Het zorg- en beweegnetwerk

Ik ben in eerste instantie aangesloten bij het zorg- en beweegnetwerk om beter inzicht te krijgen in wat er allemaal precies gebeurd. Verder wilde ik ook beter de personen leren kennen die daar werkzaam zijn.

Ik woon in Sint Willebrord dus ik kan niet regelmatig op locatie zijn. Iedere donderdagavond ben ik er wel. Dat vind ik wel jammer, maar ik heb het eenmaal te druk met mijn andere werkzaamheden (hoezo pensioen!).

Wat ik ondertussen wel gemerkt heb is dat eigenlijk iedereen die aangesloten is dezelfde gedachten heeft over hoe je gezond kan blijven en worden. Daarnaast merk je ook dat iedereen samen dit doel wil bereiken met hulp van allerlei disciplines.

Er worden mogelijkheden geboden en gecreëerd om samen te komen én ervaringen uit te wisselen. Dat vind ik erg fijn, helaas is dit niet altijd op voor mij beschikbare tijden, dat geldt ook voor de andere deelnemers.

Maar regelmatig kunnen we wel met de nu beschikbare informatie van elkaar beter afstemmen en doorverwijzen als er vragen zijn van de bezoekers en sporters van het Talentencentrum. Dus dat is al voor mij een belangrijk gegeven. We willen immers allemaal dat we zo goed mogelijk mensen begeleiden en ondersteunen! Daardoor voel ik mij echt thuis bij het Talentencentrum!

Wat moeten mensen echt weten over het Talentencentrum?

Op de vraag wat mensen echt moeten weten over Talentencentrum is een lastige. Mogelijk…” Bij het Talentencentrum trainen is een sportbeoefening die alles mogelijk kan maken wat je nodig hebt!”