Het High Performance Team: Carlo van den Biggelaar aan het woord

Vandaag is het aan de beurt aan onze Senior Talentcoach van het High Performance Team (HPT). Het HPT is een belangrijk onderdeel van het Talentencentrum. Gezamenlijk bundelen zij hun kennis en expertise om het maximale uit talenten te halen. Carlo van den Biggelaar vertelt over zijn rol en ervaringen binnen het HPT.

Mijn naam is Carlo van den Biggelaar, naast dat ik senior talent coach ben binnen het HPT ben ik ook docent LO. Door mijn werk in het middelbaar onderwijs (dit doe ik 37 jaar inmiddels) als docent, mentor, jong-talent begeleider heb ik heel wat gesprekken gehad met ouders en kinderen. Waarbij vooral gesprekken centraal stonden over het combineren van school met een intensieve hobby.

Omdat ik zelf ook als ouder te maken heb gehad met een bij NAC voetballende zoon weet ik wat het vraagt van de sporter en zijn/haar omgeving om alles goed te combineren en in balans te houden. Bij NAC ben ik ook enkele jaren actief geweest als voorzitter van de oudercommissie. Verder ben ik ook actief geweest als hoofdtrainer binnen de waterpolowereld.

De rol van senior talentcoach

Ik ben dus binnen het HPT actief als Senior Talent Coach. Als Senior Talent Coach binnen het HPT probeer ik de situatie van de sporter door een uitgebreid kennismakingsgesprek goed in kaart te brengen. Dat gesprek kan al leiden tot de nodige adviezen. Maar het kan ook goed zijn dat ik je in contact breng met een van de andere HPT-leden. Het kan zijn dat alles voorspoedig verloopt en je vooral fysiek wil trainen. Maar het kan ook zijn dat een fysiotherapeut, podotherapeut, diëtist, sportpsycholoog of inspanningsfysioloog wellicht iets voor je kunnen betekenen.

De samenwerking met het High Performance Team

Ik ben in aanraking met het Talentencentrum en het HPT via Koen Koning en André de Klerk. Door de vele gesprekken met Koen en André over sport in het algemeen en met mijn ervaring binnen de sportwereld als adviseur voor besturen, hadden we al snel een klik. Daarnaast hebben mijn zoon en dochter de weg naar het Talentencentrum altijd weten te vinden.

Een gedeelde passie voor sport/sporters zorgt ervoor dat we het beste bij elkaar naar boven halen in belang van de sporters. We kunnen als team echt van meerwaarde zijn bij het bereiken van doelen die een sporter voor ogen heeft. Door het brede aanbod van verschillende disciplines binnen het Talentencentrum kan een sporter bijna bij elke vraag of probleem ondersteunt worden.