Extern vergaderen: waarom zou je dit doen?

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Vergaderen kan toch simpel en gemakkelijk gewoon op kantoor? Ja zeker dat kan! Wil je echter nog meer uit vergaderingen halen, dan is extern vergaderen zeker een aanrader.

Een keer wat anders

 

Vergaderen buiten de deuren heeft zo zijn voordelen. Hier gaan wij in de blog verder op in. Een van de eerste voordelen van extern vergaderen is de hogere opkomst. De vergadering lijkt een stuk belangrijker wanneer het niet zoals ‘normaal’ op het eigen kantoor wordt gehouden. In het organiseren van zo’n vergadering wordt iets meer tijd gestoken. Hierdoor is de kans groot dat mensen minder snel afzeggen en de opkomst dus groter is. Daarnaast is het ook leuk, omdat het een keer anders is dan normaal.

 

Haal meer uit je vergadering

 

Uit een vergadering op een externe vergadering haal je veel meer. Dit komt omdat er een aantal extra voordelen bij zo’n vergadering om de hoek komen kijken. Dit zijn de voordelen:

 

Verhoogde productiviteit

Door het veranderen van de omgeving verhoog je de productiviteit en creativiteit. Deelnemers kunnen zich beter concentreren op de vergadering. Daarnaast kunnen ze nieuwe ideeën en perspectieven opdoen.

 

Verhoogde betrokkenheid

In een externe omgeving zijn de deelnemers minder snel afgeleid door hun dagelijkse werkzaamheden. Deelnemers kunnen zich hierdoor volledig op de vergadering focussen. Daarnaast doen ze waarschijnlijk actiever mee aan discussies. Vergaderen op een externe locaties zorgt dus voor een verhoogde betrokkenheid van deelnemers.

 

Betere communicatie

De verandering van de omgeving kan ervoor zorgen dat deelnemers zich wat meer openstellen. Een betere combinatie kan daarvan het gevolg zijn. Ze zullen in ieder geval meer bereid zijn om te communiceren. Met als gevolg: de samenwerking en de teamdynamiek worden versterkt.

 

Verbeterde focus

Op eigen kantoor is de kans groter dat deelnemers worden afgeleid door telefoontjes, e-mails en andere werkzaamheden. Met vergaderingen op een externe locatie worden deze afleidingen vermeden. Hierdoor kunnen de deelnemers zich beter focussen op de vergadering.

 

Ontdek nieuwe locaties

Daarnaast kan vergaderen op een externe locatie ook heel leuk zijn. Je ontdekt nieuwe locaties die mooi en inspirerend zijn. Je doet nieuwe ervaringen op en het geeft kansen om relevante relaties op te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan contacten met mogelijke leveranciers, klanten of andere belanghebbenden.

 

Alles binnen handbereik

Verder is vergaderen op een externe locaties vaak ook heel handig. Aangezien de verhuurders van een ruimte alles hebben geregeld. Hierdoor is alles wat je nodig hebt binnen handbereik.

 

Maak je vergadering nog leuker

 

Wil je van je vergadering een nog groter succes maken? Plak er dan nog een leuke activiteit aan vast! Dit kan een teambuilding evenement zijn, zoals gezamenlijk sporten. Of bijvoorbeeld een gezellige lunch of borrel. Bij het Talentencentrum kan dit allemaal! Onder leiding van Aleco trainers kun je een sportieve activiteit doen na de vergadering. Zo’n activiteit zorgt voor een versterking van de teamdynamiek. Verder geeft het ook een ontspannen sfeer aan de dag. Dit draagt dan weer bij aan een nog positievere sfeer op de werkvloer.

Extern vergaderen activiteit

© Afonso Pereira |

Benieuwd naar de opties voor vergaderruimtes en een aansluitende activiteit? Neem dan contact op. Wij zorgen ervoor dat jouw vergadering een groot succes wordt.