Zakelijk evenement: hoe zet je er één op?

In het organiseren van een succesvol zakelijk evenement gaat veel tijd zitten. Wij helpen jou daarom graag bij het organiseren van zo’n zakelijk evenement. Geen zorgen over de catering, locatie en eventuele extra activiteiten. Daar zorgen wij voor!

Om je alvast een beetje op weg te helpen geven wij nu een aantal tips om van jouw zakelijk evenement een groot succes te maken!

Een van de belangrijkste tips: Hou het doel van je evenement goed in de gaten. Als je het doel niet uit het oog verliest gedurende de organisatie, dan kom je al een heel eind. Daarnaast is het belangrijk om ook de volgende tips mee te nemen in de organisatie van het evenement:

 1. Het doel van de bijeenkomst

  Zoals eerder aangegeven is het geven van een doel aan het evenement heel erg belangrijk. De mensen die naar jouw evenement komen, hebben tijd vrij gemaakt in hun eigen agenda. Dit is waarschijnlijk geen probleem, maar het is wel fijn als ze weten wat er te wachten staat tijdens het evenement. Zet daarom in de uitnodiging waar het evenement over gaat. Of geef de klant een leuk hint, door middel van bijvoorbeeld een klein geschenk. Dit wekt extra nieuwsgierigheid op, maar dit kan ook worden gezien als een attentie. De band met de relaties worden hierdoor alleen maar versterkt.

 2. Stel een budget op

  Vraag je af hoeveel je aan jouw evenement wilt uitgeven. Met het budget kan je precies plannen waar je je geld aan uit geeft en waar je misschien minder geld aan uit wilt geven.

 3. Kies de juiste datum en locatie

  De opkomst van de bijeenkomst kan het evenement maken of breken. Het is daarom belangrijk dat de juiste datum wordt gekozen voor de doelgroep. Kies dan ook een dag waarop jouw doelgroep kan komen. Ook de locatie is belangrijk. Wanneer een groot deel van de doelgroep uit een bepaalde regio komt, is het handig om in die regio centraal iets te organiseren.

 4. Plan een boeiend programma

  Zorg ervoor dat je een programma opstelt die boeiend is voor jouw doelgroep. Regel dus ook interessante sprekers. Plan goed in in welke volgorde je de verschillende activiteiten wilt organiseren. Maak dan ook een draaiboek zodat je een houvast hebt.

 5. Marketing en communicatie

  Het opstellen van het evenement is één ding, het moet daarnaast ook gepromoot worden. Een evenement zonder deelnemers is natuurlijk geen evenement. Zorg er daarom voor dat je ruim van te voren het evenement communiceert en een strategie opstelt. Plaats het evenement op de verschillende social media kanalen of eventuele andere online en offline kanalen wanneer dit beter bij je doelgroep past.

Er zijn nog meer aspecten waarmee je rekening moet houden bij het organiseren van je eigen evenement. Maar met deze stappen heb je al een goed begin gemaakt aan je zakelijk evenement.

Benieuwd naar wat het Talentencentrum kan betekenen voor jouw zakelijk evenement? Neem dan contact op!