Sporten tijdens het werk? Ervaar de voordelen!

Effectievere prestaties en beter presteren door te sporten tijdens het werk!

Werken neemt vaak een hele dag in, sporten voor of na het werk kan er daarom vaak bij in schieten. Samen bewegen op werk kan daarom de ideale oplossing zijn.

Waarom je zou moeten sporten tijdens het werk? Dat lees je hier.

Het sporten neemt toch extra tijd in die je in werk had kunnen steken? Dat klopt inderdaad, maar een uurtje of een half uurtje sporten tijdens het werk neemt wel extra voordelen met zich mee. Deze voordelen zul je gelijk merken in jouw prestaties op het werk.

Een opgeruimd hoofd mag je namelijk niet onderschatten! Mensen die bewegen en gezond leven zijn vaak productiever omdat ze betere cognitieve vermogens hebben. Verder zijn ze beter in staat om met stress om te gaan, ze voelen zich beter en zijn minder vermoeid. Dit heeft een positieve invloed op jouw prestaties op de werkvloer.

 

De batterij opladen

Daarnaast is sporten een mooie kans om je weer even op te laden en daarna weer volop aan het werk te kunnen. Uit onderzoek is gebleken dat deze oplaadmomenten belangrijk zijn. Het is essentieel om een goede balans tussen drukte en oplaadmomenten te vinden. Dit is belangrijk voor welzijn en productiviteit en sport draagt daar dus bij aan.

 

Minder ziekteverzuim

Sporten zorgt ervoor dat je je fitter gaat voelen en wanneer je fitter bent, zit je waarschijnlijk ook beter in je vel. Dat is voordelig voor de werknemers, maar ook voor de werkgever. Werknemers die beter in hun vel zitten zullen zich minder vaak ziek melden. Je werknemers zijn vitaal sterker en dat alleen maar door te sporten! Naast ziekteverzuim zijn er nog meer sociaaleconomische voordelen, lees deze hier in een interessante infographic.

 

Teambuilding

Daarnaast kan je het sportmoment tijdens het werken zien als een teambuilding moment. Sporten is hier ideaal voor, je leert elkaar beter kennen op een laagdrempelige manier. Daarnaast kan je vormen van samenwerking erin verwerken, zodat het teambuilding aspect nog extra wordt benadrukt.

 

Hoe pak je het sporten aan?

Wil jij als bedrijf aan de slag gaan om meer te sporten met je collega’s en dit te verwerken in je werkweek? Probeer dan op basis van de volgende tips een begin te maken.

 

Sporten op de werkvloer

Plan 2 keer per week een sportuurtje in voor alle medewerkers. Ruimte op kantoor om te gaan sporten? Doe dat dan zeker! Het is ideaal als je kan sporten op je eigen werkvloer, er is geen sprake van extra reistijd naar de sport locatie. Gebruik ook zoveel mogelijk de ruimte buiten je kantoor wanneer dit mogelijk is.

 

Maak een wandeling

Het niet gelijk te groot aanpakken? Ga dan in de middag even lekker een half uurtje naar buiten. Ga bijvoorbeeld in de pauze een half uurtje wandelen. Een ideaal moment om even bij te kletsen met je medewerkers. Brainstormen met een collega? Doe dit onder een wandeling buiten.

 

Stimuleer je medewerkers

Er zijn daarnaast verschillende manieren om de sporturen in te vullen. Denk hierbij aan yoga, hardlopen, boksen, bootcamp en nog veel meer. Kies als werkgever een sport die het beste past bij jouw medewerkers.

Wil je medewerkers daarnaast nog meer stimuleren of motiveren om te sporten. Denk dan aan het aanbieden van een fitness abonnement met korting. Of bied bijvoorbeeld hardloopschoenen aan die medewerkers in hun vrije tijd kunnen gebruiken.

Geef daarnaast het goede voorbeeld en doe ook mee tijdens de sportmomenten.

Bij het Talentencentrum geloven wij dat vitaliteit essentieel is op de werkvloer. Ga daarom samen met je medewerkers aan de slag om vitaliteit op de werkvloer te creëren door te sporten!