Maak van jouw vitaliteit een prioriteit

 

Wij zijn enthousiast om te vermelden dat wij een nieuwe samenwerking zijn gestart met het Bravis Ziekenhuis. Dit allemaal in het kader van ‘Maak van jouw Vitaliteit een Prioriteit’. Vanuit Aleco hebben we de samenwerking gevonden rondom het vitaliteitsportaal ‘Bravis Samen Vitaal’. Christel Vink en Chantal Kraus werken allebei bij het Bravis Ziekenhuis binnen de HRM afdeling. Een van hun taken is het beheren van het vitaliteitsportaal. Met Christel en Chantal hebben wij gesproken over het vitaliteitsportaal én de samenwerking met Aleco en het Talentencentrum hierin. In deze blog lees je alles over de samenwerking.

Het vitaliteitsportaal

Sinds 2019 is het vitaliteitsportaal in de lucht. Iedere medewerker van het Bravis Ziekenhuis kan hier anoniem en gratis gebruik van maken. Dat zorgt ervoor dat het heel laagdrempelig is voor iedereen. Op dit moment zitten ze al op 67,5% unieke gebruikers, veel medewerkers van het Bravis hebben inmiddels de weg naar het portaal gevonden. Op de volgende website lees je meer over het vitaliteitsportaal: www.bravissamenvitaal.nl.

De samenwerking met Aleco/Talentencentrum

Christel en Chantal geven ons een inkijk in het vitaliteitsportaal en de samenwerking met Aleco en het Talentencentrum.

Het portaal, vertellen Christel en Chantal, biedt workshops, inspiratiemateriaal en individuele begeleiding voor medewerkers van het ziekenhuis. Hierbij ligt er een link naar levensfase, levensgebeurtenissen en verschillende generaties. Over het eerste contact  vertellen ze het volgende:

“In 2023 hebben we via Aleco een Boksworkshop aangeboden en daarna zijn we in gesprek gekomen over mogelijkheden voor individuele begeleiding die Aleco aanbiedt. Dit onder de naam van ‘Maak van Vitaliteit je Prioriteit’. Sinds de maand juni 2024 wordt dit ook aangeboden aan de medewerkers van ons, via het portaal. Het portaal kenmerkt zich dat de regie bij de medewerkers zelf ligt. Zij kunnen het beste beoordelen waar zij behoefte aan hebben om vitaal en inzetbaar te blijven. Het programma van Aleco is een mooie aanvulling op ons aanbod.”

De totstandkoming van het verliep prettig, zo zijn er meerdere gesprekken geweest. Dit zodat het aanbod zo goed mogelijk aansluit bij de behoefte van de medewerkers.

 

Het vitaliteitplan van Aleco

Op het vitaliteitportaal wordt het Vitaliteitsplan ‘Maak van Vitaliteit je Prioriteit’ van Aleco aangeboden. Dit plan begint altijd met een vitaliteitscheck en ‘fitgesprek’. Dit vinden Christel en Chantal erg waardevol: “Door te starten met een fitgesprek kan er maatwerk aangeboden worden. We hopen dat door de samenwerking veel medewerkers het aanbod kunnen vinden er baat bij hebben. We zijn nog maar net begonnen, maar de eerste aanmeldingen zijn binnen.”

 

Mentaal en fysiek goed in je vel zitten

Ook hebben we kort gesproken met Christel en Chantal over het belang van vitaliteit en wat het voor hen en de medewerkers van het Bravis betekent. Hierover benoemden ze het volgende: “Mentaal en fysiek goed in je vel zitten. Als een medewerker goed in zijn vel zit, heeft dit effect op de manier waarop hij of zij aan het werk is. Natuurlijk is dat eigen regie van een medewerker, maar als werkgever mag je hierbij voorwaarden creëren. Dit doen we onder andere met het vitaliteitportaal.”

Tot slot wilden Chantal en Christel nog toevoegen dat ze trots zijn op het vitaliteitsportaal: “Het biedt iets unieks en waardevols voor de medewerkers van het Bravis Ziekenhuis. Het is fijn dat Aleco hier nu ook een bijdrage aan levert.”

Ook wij zijn tevreden met deze samenwerking en hopen zo een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van de medewerkers.

Meer weten over het vitaliteitplan, neem dan contact op met info@aleco.nl