Het High Performance Team: Yannick Warnier aan het woord

Het High Performance Team (HPT) bestaat uit een aantal specialisten op verschillende gebieden. Het Team is gevestigd binnen het Talentencentrum, zodat ze samen talenten kunnen helpen bij het bereiken van hun doelen. De komende tijd stellen wij één voor één het team voor, ze vertellen over de samenwerking met de andere leden en over hun werkzaamheden. Vandaag stelt de sportpodotherapeut zich voor.

Mijn naam is Yannick Warnier en ik ben werkzaam als sportpodotherapeut bij Profysic. Na jaren op landelijk niveau gehockeyd te hebben ben ik sinds 5 jaar overgegaan op fietsen en hardlopen. Als sportpodotherapeut behandel ik klachten aan de voet, knie of rug die tijdens het sporten en bewegen ontstaan. Als behandeling kunnen gewrichten die niet goed bewegen of vast zitten, losgemaakt worden om zo de klachten te verhelpen en/of maatgemaakte (sport)zolen vervaardigen.

Het bedrijf waar ik voor werk heet dus Profysic. Het bedrijf bestaat sinds 1995 en ondersteunt sporters bij het realiseren van hun (sport)doelen. Dit door middel van herstel en preventie van blessures maar ook voor prestatieverbetering. Binnen het Talentencentrum zorgen wij samen met de andere collega’s dat de sporters niet geblesseerd raken. Wanneer ze toch geblesseerd zijn is het onze taak om ervoor te zorgen dat ze snel herstellen om zo snel mogelijk hun sporten weer op te kunnen pakken.

De samenwerking met het High Performance Team

Ik ben twee jaar geleden met het HPT in contact gekomen. Dit is via Paul Jongmans gegaan. We werken al geruime tijd samen, zo hebben we al gezamenlijke inloopspreekuren. Om onze krachten meer te kunnen bundelen hebben wij als Profysic besloten om vanaf januari 2023 onze diensten in het Talentencentrum aan te gaan bieden.

De samenwerking met het HPT Team is erg prettig en de lijntjes zijn heel kort. Hierdoor kan er snel geschakeld worden om zo de sporters snel te helpen en er bijgestuurd kan worden waar nodig. Ik zie veel toekomst in de samenwerking met het HPT. Door ‘in het HPT Centrum’ te werken zie ik nog meer mogelijkheden voor samenwerking, waardoor we de sporters beter kunnen begeleiden.

“Alleen kom je ver, maar samen kom je verder!”

Het HPT helpt talenten om verder te groeien, doordat wij samen kijken naar individuele sportdoelen en wat daarvoor bij die sporter nodig is. Dat kan zijn op het gebied van fysiek beter worden, herstellen en voorkomen van blessures, maar ook voedingsadviezen kunnen daar onder vallen. Daarnaast bevinden zich in het team ook een psycholoog, sportmarketeer en studie-coach begeleider. Wat ervoor zorgt dat de sporter op alle vlakken kan groeien en ondersteund wordt om de juiste keuze te maken.

Het grootste voordeel van het HPT binnen het Talentencentrum? Net als Paul Jongmans zeg ik: “Alleen kom je ver, maar samen kom je verder!”