Het High Performance Team: Quirine Altorf aan het woord

Het High Performance Team, een belangrijk team binnen het Talentencentrum. Apart van elkaar is de kennis al enorm, maar gezamenlijk bundelen ze de kennis en helpen zij als professionals om het maximale uit talenten te halen.

Eén van de professionals is Quirine Altorf, diëtiste én sport diëtist. Inmiddels heeft ze 35 jaar evaring in diverse werkvelden, zoals onder andere thuiszorg, ziekenhuis, medische specialistische revalidatie en sportverenigingen waaronder ook RBC. Daarnaast heeft ze gewerkt als docent bij onder andere het Albeda College, Avans Hogescholen, en het Johan Cruyff College. Ze vertelt meer over haar werk, het High Performance Team en haar rol binnen het team.

Op dit moment ben ik werkzaam bij TWB thuiszorg West Brabant. We werken als diëtisten in de wijkteams aan optimale zorg thuis waar voeding een onderdeel van is. Daarnaast houden we op diverse locaties in West Brabant dieetspreekuren en geven we voorlichtingsbijeenkomsten. We zien mensen die verwezen zijn door huisartsen, revalidatie artsen en ziekenhuis specialisten. We worden breed ingezet bij diverse ziektebeelden zoals bij gewichtsproblemen, ondervoeding, eetstoornissen, maag/darm problemen, longaandoeningen, hart en vaat ziekten, diabetes, kanker, voedsel allergie, kinderaandoeningen etc.

Mijn aandachtsgebieden binnen TWB zijn oncologie, eetstoornissen, voeding en revalidatie.

De samenwerking met het High Performance Team

Binnen het Talentencentrum Zuidwest Nederland ben ik breed inzetbaar als (sport) diëtist. Zowel voor de doelgroepen senioren, volwassenen, sporters als kinderen. Je kunt bij mij terecht voor elke vraag op het gebied van voeding en dieet. Er wordt gekeken naar hoe voeding kan bijdragen aan optimaal presteren. Hierbij kan gedacht worden aan het bekijken van de optimale samenstelling van benodigde voedingsstoffen. Maar denk ook aan de planning en timing van de maaltijden en de inkoop en bereiding daarvan.

De eerste aanraking met het HPT was samen met André de Klerk en Koen Konings. Op dat moment hebben we samen gekeken op welke vlakken TWB en andere partners in de zorg kunnen samenwerken. Er is namelijk op het gebied van preventie veel te behalen met bewegen!

Het is fijn dat we met het High Performance Team allemaal samenwerken. Ik denk dat het fijnste aan het HPT dan ook is, in een team werken en bijdragen aan mooie prestaties van talenten. Het is mooi dat de sporter nu op verschillende vlakken ondersteuning kan krijgen om uiteindelijk tot de optimale prestaties te komen. Binnen het HTP team kunnen we elkaar makkelijk opzoeken voor overleg of vragen. Er zijn korte lijntjes, waardoor zaken snel opgepakt kunnen worden. We lopen als het ware mee met de sporter en informeren en behandelen daar waar nodig. Dit ontzorgt de sporter, houdt de sporter alert én fit. Daardoor kan de sporter alle focus behouden op zijn of haar trainingen en de te behalen prestaties.

Hoe ziet de toekomstige samenwerking eruit?

Ik denk dat we elkaar steeds beter weten te vinden. Daarnaast kunnen we elkaar steeds meer aanvullen en op de hoogte houden van wetenschappelijke ontwikkelingen binnen de diverse vakgebieden.