De voordelen van yoga na werk

Na een lange dag werken zul je vast uitgeput zijn. Een hele dag zitten of staan doet zeker wat met je lichaam. Gelijk op de bank ploffen als je thuis komt is dan heel verleidelijk. Om te herstellen na een dag én om de volgende dag weer fris te beginnen, kan het ook eens lekker zijn om wat te bewegen. Yoga is hiervoor de perfecte oplossing. De voordelen van yoga na werk zijn namelijk groot. Waarom je eens yoga na het werk moet proberen? Wij weten wel een aantal voordelen!

Het helpt om te ontspannen

Na een lange dag werken is het lekker om even te ontspannen. Yoga helpt hierbij. De verschillende yoga oefeningen zorgen ervoor dat een bepaalde spanning uit je lichaam weg trekt en dat je hersenen even tot rust komen.

Het helpt bij het slapen

In de avond nog even yoga beoefenen kan je helpen om beter te slapen. Door het kalmeren van je hersenen en het verminderen van stress, zorg je ervoor dat je sneller in slaap valt en langer in slaap blijft.

Het zorgt voor minder pijn en stijfheid

Als je een baan hebt waar je voor een lange periode moet zitten, kan het zijn dat je pijn en stijfheid in je nek, schouders of rug ervaart. Yoga helpt bij het tegengaan van deze symptomen door het verbeteren van jouw houding, rekken van stramme spieren en het verminderen van spanningen in jouw lichaam.

Het zorgt voor extra energie

Door een toenemende circulatie en zuurstofstroom naar je spieren, kan yoga ervoor zorgen dat je weer vol energie zit na een lange dag zitten of staan.

Het kan je stemming verbeteren

Door het verminderen van stress, spanning en het bevorderen van ontspanning, zorgt yoga ervoor dat je je blijer voelt.

Spreken deze voordelen jou aan? Probeer yoga dan eens een keer uit! Sinds kort worden binnen het Talentencentrum yoga lessen aangeboden door Maartje Fioole. Zo ervaar je zelf de voordelen van yoga na werk!