Stoppen met Roken coach: maak kennis

 

Binnen het Talentencentrum hebben we een aantal huurders in het gebouw met allemaal een eigen specialisme. Deze keer stellen we Philippine de Boer voor. Sinds een paar weken is ze om de week op een donderdag te vinden bij het Talentencentrum. Wij zijn in gesprek gegaan met haar en stellen haar voor.

Philippine de Boer staat graag voor andere mensen klaar die haar nodig hebben. Dit is onder andere ook te zien in haar werk(achtergrond). Een aantal jaren terug heeft ze de opleiding HBO-V in Amsterdam afgerond, waarna ze al snel bij de GGD infectieziekten ging werken als verpleegkundige. Daarna heeft ze de opleiding voor praktijkondersteuner bij de huisarts gevolgd. Hiernaast is ze ook graag bezig met sporten en vrienden en familie. Vier jaar geleden is ze voor zichzelf als ZZP’er gestart. Via Annemarie Zwetsloot en via HCWB is ze begonnen als Stoppen met Roken coach.

Stoppen met Roken coach

De week van Philippine ziet er heel wisselend uit, om de week op de donderdagen is ze nu hier bij het Talentencentrum te vinden. Bij het Talentencentrum ontvangt ze mensen waarmee ze aan de slag gaat voor het Stoppen met Roken traject. Deelnemers komen vaak 6 tot 7 keer verspreid over 3 maanden bij Philippine. Hierna is in principe het traject afgelopen. Wanneer iemand toch net iets langer nodig heeft, maakt ze hier ook tijd voor: “In die zin is het dus zorg op maat.”

 

Een brede aanpak

Wat ze met de deelnemers vaak als eerste doet is vragen naar de motivatie en waarom ze bij haar komen. Het traject pakt ze daarnaast ook veel breder aan, hierover vertelt ze het volgende:

“Ik kijk met deelnemers naar wat ze echt belangrijk vinden in het leven. Ik heb het met hen ook over waarden. Hiervoor krijgen ze ook ‘huiswerk’ mee. Ik geef ze dan een lijstje met waarden en daaruit moeten ze een top 5 kiezen. Hiermee probeer ik ze ook uit te leggen dat als je weet wat je echt belangrijk vindt, je betere keuzes kan maken. Voor de een valt Stoppen met Roken onder de waarde gezondheid en voor de andere onder eerlijkheid. Voor iedereen is het anders, maar je krijgt hele open gesprekken waarbij je een mooie link tussen de waarden en Stoppen met Roken kan leggen. Dat vind ik ook zo leuk aan mijn werk.”

 

ACT methode

Philippine gaat ook met de deelnemers aan de slag met de verschillende gedachten die iemand kan hebben. Als iemand de neiging heeft om te roken kijkt ze met de deelnemers naar de volgende vragen: ‘Is het echt zo dat je moet roken of zijn dat je gedachten?’ en “Is die gedachte de baas over jou of ben jij baas over die gedachten en kan je een keuze maken?’ Dit is ook heel erg de insteek die ze gebruikt met Stoppen met Roken. Daarnaast gebruikt ze ook vooral de methode ACT. Deze methode kan je eigenlijk overal toepassen, vertelt Philippine. Het gaat dus niet alleen om het stoppen met roken, deelnemers halen hier ook veel uit voor andere aspecten van het leven.

 

Het eerste contact met het Talentencentrum

Sinds een enkele week is Philippine gevestigd binnen het Talentencentrum. Het eerste contact was verlopen via Annemarie Zwetsloot:

“Die had mij een app gestuurd over het Business Ontbijt, zij had al een keer meegedaan met het boksen. Ik was heel benieuwd naar hoe het Business Ontbijt zou zijn. Ik had helemaal geen verwachtingen, uiteindelijk was dit echt een groot succes.”

Tijdens het Business Ontbijt heeft ze ook André de Klerk ontmoet, het was gelijk een klik vertelt ze: “André vertelde over zijn programma’s en hij zocht nog een Stoppen met Roken coach. Eigenlijk ben ik daarna al vrij snel begonnen.”

 

De keuze voor het Talentencentrum

De keuze voor het Talentencentrum was eigenlijk al snel gemaakt. Wat ze het mooie vindt is dat André ook breder kijkt. Dat is iets wat bij haar aanpak aansluit:

“André pakt ook niet één klein ding aan, maar ziet het gehele mens. We kijken naar de keuzes die iemand moet maken om gezonder te leven. Dat kan op het gebied van bewegen zijn of juist het gehele pakket. Dus dat sprak mij aan, daarnaast had ik eigenlijk gelijk een goed gevoel. Ook sloot de visie van André heel erg op die van mij aan, dus daarin hebben we elkaar ook kunnen vinden.”

De eerste paar weken heeft Philippine al wat van de sfeer kunnen proeven bij het Talentencentrum. Het ontmoeten van de andere ondernemers in het Talentencentrum zal nog komen: “Ik heb al wat mensen gesproken, maar het moet ook allemaal uitkomen natuurlijk. Binnenkort komen er wel leuke projecten aan, na de zomer gaan we met zijn alle dan even kort bij elkaar zitten.”

Daarnaast vertelt ze dat er een erg open sfeer is, waarbij ze iedereen durft aan te spreken. Ondanks dat ze er nog niet zo lang is, voelt ze zich al helemaal thuis.

 

Wij zijn enthousiast dat Philippine nu ook bij het Talentencentrum te vinden is. Samen gaan we er iets moois van maken!

Meer weten over de mogelijkheden binnen het Talentencentrum? Neem dan contact op met contact@tczwnl.nl

Contact opnemen met Philippine? Mail dan naar ph.deboer@hcwb.nl